جشن امضای کتاب گذار توسط نشر «نظر» برگزار میشود+ویدئو
مراسم جشن انتشار و امضای این کتاب در عصر روز جمعه 28 دیماه از ساعت 5 تا 8 بعدازظهر برگزار خواهد شد. همچنین گفتنی است این کتاب توسط نشر «نظر» روانه بازار شده است.
اعتمادآنلاین| همزمان با انتشار کتاب «گذار» مراسم امضای کتاب توسط نصراله کسرائیان، عکاس کتاب در شهرکتاب آرین برگزار خواهد شد. این کتاب با 62 قطعه عکس نگاهی است به تغییراتی که به آرامی طی فرایندی نسبتا طولانی به ویژه در مناطق روستایی ایران در فاصله ی سال های 1346 تا 1359 رخ داده است.
به گزارش اعتمادآنلاین، کتاب «گذار» با 62 عکس، نگاهی است به تغییراتی که به آرامی طی فرآیندی نسبتا طولانی به ویژه در مناطق روستایی ایران در فاصله سالهای 1346 تا 1359 رخ داده است.
در مقدمه کتاب آمده است:
«همه چیز تغیر میکند؛
در سال 1360 پنجاه و چهار قطعه از عکسهای سیاه سفیدم را به صورت کتابی لاغر با نام «زندگی» در پنج هزار نسخه با بهای پشت جلد سیصد ریال منتشر کردم. اندکی بعد عکسهای همان کتاب به دلیل علاقهای که مخاطباناش برای قاب کردن عکسها نشان دادند به صورت مجموعهای از کارت در همان تیراژ تجدید چاپ شد. ناگفته نماند که پیشتر و در بحبوحه انقلاب تعدادی از همین عکسها در تیراژ دهها هزار نسخه با یا بیاجازه عکاس از سوی افراد و گروههای سیاسی مختلف به چاپ رسیده بود.
حدود سه دهه بعد، زمانی که عمیقتر دیدن را یاد گرفته بودم، با مراجعه به آرشیوم، انتخاب تعدادی از عکسهای «زندگی» و افزودن پنجاه عکس از عکسهای همان دوره کتابی را با نام « گذار» منتشر کردم؛ کتابی که نه تنها به لحاظ مضمون، که به خاطر کیفیت چاپ یکسره با «زندگی» متفاوت بود.
در واقع با گذشت زمان و تحولات اجتماعی در نگرش عکاس و خوانش عکسها نیز تغیری رخ داده بود. در حالی که «زندگی» از مجموعهای عکسهای پراکنده که بیشتر فقر و مسکنت فرودستان جامعه را نشان میداد فراهم آمده بود، « گذار» روایتگر سیر تحولی بود که در جامعه به دنبال انقلاب سفید در سال 1342 رخ داده و نهایتاً به انقلاب 1357 انجامیده بود.
«گذار» نیز سه سال بعد تجدید چاپ شد.
کتاب حاضر در ادامه آن تغیرات پیاپی و نیز علاقه عکاس و ناشر برای آن که کتاب از دسترس مخاطبان خارج نشود، در قطعی کوچکتر و حذف ده عکس از چاپ قبلی، چنان که آسیبی به مضمون نهایی «گذار» نزند و افزودن شرحی برای عکسها، آنجا که نیاز بود، منتشر میشود.»
نصرالله کسرائیان متولد 1322 در خرمآباد است و از سال 1345 عکاسی را به طور جدی دنبال میکند. او یکی از شناختهشدهترین چهرههای عرصهی عکاسی قومنگارانه و بومشناسانهی ایرانی به شمار میآید. حاصل سفرهای وی به مناطق مختلف ایران طی این سالها در چندین کتاب از جمله «سرزمین ما ایران»، «کردهای ایران»، «ترکمنهای ایران»، «بلوچستان»، «عشایر ایران»، «تهران»، «تخت جمشید»، «اصفهان»، «دماوند»، «درنگ و زندگی»، «ماسوله»، «ابیانه»، «اصفهان» و «گذار» و مجوعه آثار «گزارش یک زندگی» به چاپ رسیده است.
دیدگاه تان را بنویسید