صحبت های وزیر ارشاد راجع به پولشویی در سینما
سیدعباس صالحی در واکنش به موضوع پولشویی در سینما گفت: «شفافیت را از سازمان سینمایی خود شروع کردهایم؛ اعتقاد دارم باید در مسیر رسیدن به تعالی، حساسیت نشان دهیم اما بزرگنمایی و اغراق در هر مسئلهای، خطرناک است.»
اعتمادآنلاین| چند صباحی است که هنرمندان و برخی از مسئولین موضوع پولشویی در هنر را مطرح میکنند. شاید یکی از دغدغهمندان این حوزه، سیاوش طهمورث باشد که پیشتر از اینها موضوع سفارشها، توصیهها، میهمانیهای شبانه برای گرفتن نقش و این آخریها هم خیلی صریح درباره پولشویی در هنر صحبت کرد. او با گلایه از ورود پولهای اشتباه و ناروا به هنر تئاتر، سینما و حتی تلویزیون گفت: «ما اگر نتوانستیم در تئاتر، سینما و تلویزیون به یک مفهوم درست مبنایی دست پیدا کنیم، به خاطر این است که هدف تفکر ما مشخص نیست. همه این مشکلات و معضلات هم به سرمایهگذاریهای غلط و برخورد تجاری با هنر برمیگردد. واقعاً گلایهدارم که جای یک نوع پول درآوردنهایی در هنر ما نیست. اگر میخواهید پولشویی کنید راه دیگری انتخاب کنید؛ به هنر چه کار دارید؟ برخی میآیند و به یک باره روی 8 فیلم سرمایهگذاری میکنند و اصلاً به پژوهش و دانش هنری اعتقادی ندارند. یا پایشان را به تئاتر میگذارند و پایهگذار یک بدعت غلط در این هنر غنی و ارزشمند، میشوند.»
شاید صحبتهای او در وهله اول برای برخی از مخاطبین و هنرمندان دیگر تازگی و حتی این اظهارنظر عجیب و غریب بود. اما طولی نکشید که این موضوع خیلی جدیتر شد و حتی کار به حوزه قضائیه و دادستانی رسید.
«سیدعباس صالحی» وزیر ارشاد، در حاشیه افتتاحیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در خصوص پولشویی و شفافیت مالی و همچنین بیاعتمادی تهیهکنندگان و هنرمندان به سرمایهگذاران گفت: هرچهقدر در نظام سینمایی خودمان با شفافیت بیشتری حرکت کنیم، اعتمادسازی به حوزه سینما را میتوانیم افزایش دهیم. یک بخشی از این پولشویی، به متولیان حوزه سینما برمیگردد، به همینخاطر مسئله شفافیت را به طور جدی در سازمان سینمایی آغاز کردیم تا جلوی تشدید این اتفاق ناراحتکننده که بدنه مقدس هنر را لکهدار کرده، گرفته شود.
وی افزود: خواستیم از سازمان سینمایی این شفافیت مالی آغاز شود که به ما نگویند رطب خورده نمیتواند منع رطب کند! این حرکت از سال گذشته شروع شده و چند صباحی است گسترش بیشتری پیدا کرده است. تا سازمان سینمایی بهتر بتواند از جوانان این عرصه و استعدادهای ناب حمایت کند و مسیر حمایتهای خودش را درست تعریف کند. ضرورت دارد جشنوارهها را معنادار کند و نظام شفاف مالی را در درون خودش به عنوان سازمان حمایت کننده و متولی اصلی سینما سامان بخشد.
وزیر ارشاد با اشاره به اینکه با نهانکاری و پنهانکاری هیچ تعالی در سینما اتفاق نمیافتد، تأکید کرد: این مقدمهای است برای اینکه جریان سینما خصوصاً در بخش خصوصی به همین شکل نظاممند ورود کند. بیتردید اگر بتوانیم در یک فضای شفاف در نظام مالی سینمایی حرکت بکنیم این اتفاق برای صنعت سینما خوشایند خواهد بود. اینگونه نیست که اگر ما با نهانکاری و پنهانکاری در این عرصه گام برداریم و صنعت سینما حرکت رو به رشد خودش را داشته باشد! ممکن است در کوتاهمدت رونقهای مقطعی پیدا کند اما این رونق دائمی نخواهد بود. صنعت سینمای پایدار حتماً با یک نظام شفاف مالی پایدار میتواند اتفاق بیفتد. در همین مسیر طبعاً صنف سینما بیش از هر مجموعهای میتواند این قسمت را جدیتر دنبال کند. هر مقدار خود صنف سینما، خانه سینما و مجموعه تشکلهای سینمایی دیگر در این راستا فعالتر عمل کنند این اعتماد را میتوانند ارتقاء دهند.
وی تصریح کرد: به نظر میآید هم فضای مطالبه اجتماعی و هم فضای تعهداتی که سازمانهای صنفی سینمایی میتوانند انجام دهند و در دستور کار دارند میتواند راه شفاف کردن فضای سازمان سینمایی و مسیر سینماییمان را هموارتر کند. البته باز یک نکتهای را هم لازم به یادآوری است که در عین حساسیت و احساس مسئولیت نسبت به این مسائل از بزرگنمایی و اغراق در هر حوزهای جلوگیری کنیم که نه تنها کمککننده نیست بلکه میتواند خطرناک باشد.
سیدعباس صالحی در پاسخ به چرایی ایجاد حاشیه برکناریاش دوباره متن توئیت خودش را تکرار کرد و گفت: البته که من در هر جایی که حضور پیدا میکنم متناسب با همان فضا و موضوع، صحبت میکنم. درباره سینما با شما صحبت کردم و این موضوع هم قبلاً پاسخ داده شده است.
منبع: تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید