وزیر ورزش از حضور در انتخابات فدراسیون فوتبال منع شد
در اصلاحیه اساسنامه فدراسیون فوتبال پیشنهاد حضور افتخاری وزیر ورزش و جوانان در مجمع انتخاباتی این فدراسیون مطرح شده است که این مسئله نیز منوط به پذیرش موضوع از سوی فیفا است و به گفته یک مقام مسئول در وزارت ورزش و جوانان در صورت رد آن از سوی فدراسیون جهانی فوتبال اصراری نسبت به حضور وزیر ورزش تحت این عنوان وجود نخواهد داشت.
اعتمادآنلاین| نهاد عمومی غیردولتی خیر، اما حذف وزیر ورزش از اساسنامه به منظور حضور و حفظ حق رای وی در مجمع انتخاباتی مسئلهای بود که در نهایت مورد توافق وزارت ورزش و جوانان پس از درخواست فدراسیون فوتبال واقع شد.
از تیرماه سال گذشته ماجراهای مربوط به اساسنامه فدراسیون فوتبال کلید خورد و در نهایت نیز انتخابات به دلیل مشکلات مربوط به اساسنامه در اسفندماه برگزار نشد. در این رابطه فیفا نکاتی را مدنظر قرار داده بود که همه نکات تقریبا در اصلاحیه اساسنامه رعایت شده است.
وزارت ورزش و جوانان پیش از این در اساسنامه فدراسیون فوتبال صاحب دو کرسی معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای و نیز وزیر ورزش و جوانان در مجمع انتخاباتی این فدراسیون بود که با تعاملات صورت گرفته بین فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش و جوانان کرسی معاون قهرمانی وزیر در پیشنویس اولیه حذف شد و در نهایت صرفا کرسی وزیر ورزش و جوانان باقی ماند تا حضور و حق رای وی در مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال محفوظ بماند.
ماجرای «نهاد عمومی غیردولتی»
در عین حال مقوله نهاد عمومی غیردولتی دیگر مسئلهای بود که در مورد آن نظرات مختلفی وجود داشت و طبق قانون فدراسیون فوتبال ایران باید به این مسئله توجه میکرد که مقوله «نهاد عمومی غیردولتی» برای فدراسیونهای ورزشی قانون است و باید در اساسنامه فدراسیون فوتبال نیز لحاظ شود که در نهایت نیز اعضای هیئت رییسه فدراسیون به این نتیجه رسیدند که با لحاظ قانون و ذکر عبارت «نهاد عمومی غیردولتی» از قانون عدول نکنند.
فدراسیون فوتبال در ابتدای امر مصر بود این عبارت باید به نهاد غیردولتی تغییر یابد اما سرانجام به این نتیجه رسید که نهاد عمومی غیردولتی همان نهاد غیردولتی است و از نظر تعریف تغییری ایجاد نخواهد شد و دولت دخالتی در صورت وجود نهاد عمومی غیردولتی نیز نخواهد داشت، همانگونه که کمیته ملی المپیک ایران با تایید کمیته بین المللی المپیک از چنین تعریفی برخوردار است و با منشور المپیک مغایرت ندارد و آنها نیز نهاد عمومی غیردولتی هستند.
خطر تعلیق در میان نبود
همانگونه که از سوی کارشناسان حقوقی فوتبال ایران مطرح بود در ماجرای اصلاح اساسنامه فدراسیون فوتبال به هیچوجه خطر تعلیق در میان نبود و ضرب الاجل یک هفتهای فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) نهایتا به کمیته «عادی سازی» یا همان کمیته انتقالی سابق که فدراسیون فوتبال ایران سالها قبل و در دوره ریاست صفایی فراهانی آن را تجربه کرده بود ختم میشد.
در این رابطه کارشناسان عنوان کردند فیفا سابقه تعیین کمیته عادی سازی یا به نوعی همان کمیته انتقالی سابق را در سال های اخیر مدنظر قرار داده است و در صورتی که شرایط از نظر فدراسیون جهانی فوتبال مناسب ارزیابی نشود، اقدام به تعیین کمیته عادی سازی بر اساس نظر خود می:ند و میتواند اعضای هیات رییسه فدراسیون فوتبال را تغییر داده و به جای آن افراد دیگری را تعیین نماید؛ اتفاقی که اخیرا در مورد فدراسیون کشورهایی نظیر تایلند، کویت، مصر، ترینیداد و توباگو و چند کشور دیگر رخ داده بود، بنابراین در چنین شرایطی احتمال تعلیق فوتبال ایران بسیار اندک و راهکار فیفا در چنین مواردی کمیته عادی سازی به جای تعلیق است.
پیشنهاد حضور افتخاری وزیر در مجمع
در اصلاحیه اساسنامه فدراسیون فوتبال پیشنهاد حضور افتخاری وزیر ورزش و جوانان در مجمع انتخاباتی این فدراسیون مطرح شده است که این مسئله نیز منوط به پذیرش موضوع از سوی فیفا است و به گفته یک مقام مسئول در وزارت ورزش و جوانان در صورت رد آن از سوی فدراسیون جهانی فوتبال اصراری نسبت به حضور وزیر ورزش تحت این عنوان وجود نخواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه تصمیم وزارت ورزش و جوانان در مورد همکاریهای صورت گرفته با فدراسیون فوتبال در این برهه زمانی شجاعانه بود، بیان کرد: وزارت ورزش و جوانان تحت هیچ شرایطی حاضر نیست فوتبال ایران به وضعیت غیرعادی مبتلا شود هرچند که بر رعایت قوانین تاکید جدی دارد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید