قیمت عرشه فولادی چقدر است؟ + عوامل مؤثر بر آن
سازه عرشه فولادی در سقف انواع ساختمانها کاربرد دارد. این عرشه از ورقهای فولاد گالوانیزه ساخته میشود و روی آن شیارهایی وجود دارد که با بتن پر میشود. استفاده از این محصول امنیت سازه و سرعت ساخت را بالا میبرد. بهخصوص در برجها که نیاز به اجرای سقفهای متعدد دارد، استفاده از عرشه بسیار کاربردی و مقرونبهصرفه است. باتوجه به کاربرد گستردۀ این محصول، اطلاع از قیمت روز آن برای افراد شاغل در صنعت حائز اهمیت است. در ادامه به بررسی عوامل مؤثر بر قیمت عرشه فولادی میپردازیم.
سازه عرشه فولادی در سقف انواع ساختمانها کاربرد دارد. این عرشه از ورقهای فولاد گالوانیزه ساخته میشود و روی آن شیارهایی وجود دارد که با بتن پر میشود. استفاده از این محصول امنیت سازه و سرعت ساخت را بالا میبرد. بهخصوص در برجها که نیاز به اجرای سقفهای متعدد دارد، استفاده از عرشه بسیار کاربردی و مقرونبهصرفه است. باتوجه به کاربرد گستردۀ این محصول، اطلاع از قیمت روز آن برای افراد شاغل در صنعت حائز اهمیت است. در ادامه به بررسی عوامل مؤثر بر قیمت عرشه فولادی میپردازیم.
آشنایی با عوامل مؤثر بر قیمت عرشه فولادی
کارایی بالای عرشه در کنار قیمت مناسب، موجب بالا رفتن تقاضای این محصول شده است. سقف فولادی از اجزای مختلفی تشکیل میشود و قیمت هریک از آنها بر قیمت تمامشدۀ عرشه اثر میگذارد. همچنین کیفیت این محصول و عوامل دیگری مانند نرخ ارز، هزینۀ انرژی و شرایط بازار نیز بر قیمت عرشه تأثیر میگذارند. در ادامه عوامل اثرگذار بر قیمت ورق عرشه فولادی را مرور میکنیم:
1) قیمت فولاد
فولاد، مادۀ اصلی در تولید بسیاری از مصالح و ابزار ساختمانی است. این فلز، که در ساخت انواع توری مش استفاده میشود، در بتنریزی سازهها نیز بسیار کاربرد دارد و موجب استحکام بیشتر ساختمانها میشود.
فولاد همچنین مادۀ اصلی تولید تیرچه کرومیت است که در سقف و دیوارها مورد استفاده قرار میگیرد. افزایش تقاضا برای فولاد، میتواند قیمت آن را افزایش دهد که همین امر بر هزینۀ نهایی محصولات فلزی از جمله عرشههای فولادی موثر خواهد بود.
2) کیفیت و استاندارد فولاد
ورقههای فولادی کیفیت یکسانی ندارند. کیفیت مواد اولیه و رعایت استانداردها طی فرایند تولید، کیفیت نهایی ورقهها را تعیین میکند. البته استفاده از تجهیزات و تکنولوژی روز ممکن است با بهینهکردن فرایند تولید و حذف هزینههای غیرضروری، سبب کاهش قیمت تولید شود.
3) گالوانیزه کردن
فولاد پیش از استفاده باید گالوانیزه شود. این عمل به 2 صورت انجام میگیرد. بهمنظور گالوانیزه کردن ورقههای فولاد، آنها را در فلز روی مذاب غوطهور میکنند تا سطح آن با لایهای نازک از روی پوشانده شود. این کار باعث افزایش استحکام و مقاومت فولاد در برابر خوردگی و زنگزدگی میشود. همچنین میتوان گالوانیزاسیون را با چسباندن ورقههای روی، روی فولاد به انجام رساند. هزینۀ انجام این 2 روش با یکدیگر متفاوت است. روش اول قیمت بالاتری دارد و البته کارایی آن نیز بیشتر است.
بهطورکلی هرچه کیفیت و ضخامت پوششدهی فلز روی بر سطح ورقهای فولادی بیشتر باشد، هزینۀ گالوانیزهکردن هم بالاتر میرود.
4) ابعاد و تعداد قطعههای فولادی
تعداد عرشهها و ابعاد مورد تقاضا هم در قیمت نهایی آن مؤثر است. برای پوشاندن سقف سازههایی با متراژ بالا، به ورقهای بزرگتری نیاز است که مصرف فولاد و مصالح دیگر را افزایش میدهد و سبب بالا رفتن هزینه میشود.
از طرفی ممکن است سفارشدهنده تقاضا کند که محصول زودتر از موعد به او تحویل داده شود و بهمنظور افزایش سرعت تولید، کارخانه ممکن است تعداد شیفتهای خود را افزایش دهد که به بالا رفتن هزینۀ تمامشده منجر میشود.
5) سفارشیسازی محصول
تولیدکنندگان میتوانند عرشههای فولادی را به درخواست مشتری با ویژگیهای خاصی تولید کنند. برای مثال شیارهای روی عرشه و برجستگیها و فرورفتگیهای آن را میتوان طبق نیاز خریدار تغییر داد. البته مشتری باید هزینۀ این سفارشیسازی را بپردازد.
6) نوسان نرخ ارز
بعضی مواد اولیه از خارج تأمین میشود و قیمت آنها بهطور مستقیم به نرخ ارز بستگی دارد. بالا رفتن نرخ ارز موجب افزایش هزینۀ تولید در کارخانهها میشود که درنهات، بر قیمت مصرفکننده اثر میگذارند.
7) نوسانهای بازارهای جهانی انواع فلز
نوسان بازار میتواند قیمت انواع فلز را بهطور لحظهای یا بلندمدت تغییر دهد. بخش بزرگی از فولاد و فلزهای مصرفی در دنیا در کشورهای درحالتوسعه و در خاورمیانه تولید میشوند. درگیریهای سیاسی و جنگها، موجب عدم تعادل بازار شده و نرخ انواع فلزها را بالا میبرد.
8) عرضه و تقاضا در بازار
بالا رفتن نرخ ارز تمایل تولیدکنندگان به صادرات فولاد را افزایش میدهد.این امر، ممکن است، موجب کاهش عرضۀ این فلز در کشور شود. همچنین بالا رفتن تقاضای فولاد در نتیجۀ تشدید موج ساختوساز در کشور، یا رکود کارخانههای داخلی و عدم توانایی در پوشش تقاضای داخلی، موجب برهم خوردن تعادل عرضه و تقاضا شده و قیمت فولاد را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
9) هزینۀ حمل
هزینۀ حمل هم، بخشی از هزینۀ تمامشدۀ محصول است و به قیمت انرژی و نرخ تورم بستگی دارد. شما باید هزینۀ حمل را به قیمت تولید عرشهها اضافه کنید تا قیمت نهایی بهدست آید.
10) قیمت انرژی
کارخانهها برای تولید محصولات از برق، آب، نفت، گاز و سایر سوختها استفاده میکنند. بالا رفتن هزینۀ انرژی بر اثر برهم خوردن تعادل سیاسی در جهان، جنگهای منطقهای و موارد دیگر باعث اثرگذاری بر قیمت مواد اولیه و فولاد میشود.
سخن پایانی
در این صفحه با عوامل مؤثر بر قیمت ورقهای عرشه فولادی آشنا شدیم. عوامل مختلفی بر قیمت فولاد اثر میگذارند. میزان عرضه و تقاضای این فلز، نرخ آن در بازارهای جهانی، شرایط سیاسی و اقتصادی، نرخ انرژی، تورم و ارز، باعث میشوند که قیمت فولاد دستخوش تغییراتی شود. قیمت فولاد و مواد اولیه، ابعاد ورقهای فولادی، کیفیت و ضخامت گالوانیزاسیون و هزینۀ حمل، از جمله عوامل تعیینکنندۀ قیمت عرشههای فولادی است.
اگر قصد نصب عرشه فولادی را دارید میتوانید از محصولات شرکت آهن بازار استفاده کنید. آهن بازار یکی از تولیدکنندگان انواع محصولات فولادی است که با بسیاری از شرکتها و سازمانهای بزرگ همکاری دارد و محصولات خود را همراه با ضمانتنامۀ کیفی عرضه میکند.
دیدگاه تان را بنویسید