اسماعیل گرامی مقدم نوشت: در کنار کسری بودجه دولت باید به فکر کسری بودجه خانوادههای ایرانی هم باشد. اگر دولت برای جبران کسری بودجه خود، کسری بودجه خانوادههای ایرانی و کاهش قدرت خرید را فراموش کند، آسیبهایی به مراتب بیشتر را به اقتصاد و معیشت خانوادههای ایرانی وارد میسازد.
اسماعیل گرامی مقدم گفت: معتقدم به جای ۲۰درصد افزایش حقوقها که این روزها در کمیسیون تلفیق در مورد آن بحث میشود دستمزدها را میتوان تا ۵۰درصد هم افزایش داد. اگر حقوقها در ایران تا ۵برابر هم افزایش یابد، تازه مردم ایران میتوانند به درآمدهایی دسترسی داشته باشند که نزدیک به خط فقر جهانی است!
اسماعیل گرامی مقدم نوشت: برآوردها نشان میدهد که دلیل اصلی مهاجرت ایرانیان، مسائل سیاسی و اجتماعی نیست بلکه جنبههای اقتصادی مهاجرت بسیار کلیدیتر از سایر جنبههاست.
اسماعیل گرامی مقدم نوشت: یکی از نتایج حضور مردم پشت رهبریشان نشاندهنده وحدت ملی، آشتی ملی و رشد انسجام اجتماعی است.
قائممقام حزب اعتماد ملی نوشت: عدم حضور مردم در آوردگاه انتخابات، مدیریت کشور را در اختیار افراد و جریاناتی قرار میدهد که اساسا اعتقادی به جمهوریت، حاکمیت قانون، شایسته سالاری، تنشزدایی و...ندارند.
اسماعیل گرامی مقدم نوشت: شورای نگهبان، اساسا همتراز حسن روحانی نیست که بخواهد درباره ردصلاحیت او اعلام نظر کند. جامعه این ردصلاحیت را هضم نمیکند. به نظرم لازم است شخص رهبری در این زمینه وارد شده و مساله ردصلاحیت روحانی را دنبال کند.
اسماعیل گرامی مقدم اعلام کرد که بین ۲۰ تا ۲۵ چهره اصلاحطلب برای انتخابات مجلس تاییدصلاحیت شدهاند!
اسماعیلی گرامی مقدم نوشت: بهترین راه این است که اسراییل نبرد را متوقف کرده و سرزمینهای اشغالی را ترک کند. باید اجازه داده شود، فلسطینیها تشکیل دولت دهند و این همه خیره سری را کنار بگذارند. این همه تقلا برای کشورگشایی را کنار بگذارند، چراکه تقلا و سعی بیحاصلی است، جز ناامنی چیزی برای اسراییل در بر نخواهد داشت. همچنانکه کشورهای جهان اجماع پیدا کردهاند؛ این اجماع در آینده علیه اسراییل افزایش خواهد یافت.
اسماعیل گرامی مقدم نوشت: یکدستسازی قدرت، در ایران هرگز رخ نمیدهد، چراکه طبیعت مجلس با حضور دیدگاههای مختلف معنا پیدا میکند. به این دلیل است که فراکسیونهای مختلف از جریانات مختلف در مجلس ایجاد میشود. در دوره اخیر که ظاهرا ساختار یکدست شکل گرفته، یک رقابت زیرپوستی میان قالیباف و رییسی برای زعامت جریان اصولگرایی شکل گرفته است.
اسماعیل گرامی مقدم نوشت: این کشور متعلق به همه ایرانیان است و همه ایرانیان باید حق داشته باشند که نمایندگانشان را در صداوسیما ببینند. هر جریانی که بخواهد دیگر نمایندگان و تفکرات مردمی را حذف کند؛ عین خودکامی و دیکتاتوری عمل کرده است.
اسماعیل گرامیمقدم نوشت: نباید فراموش کرد که خطر بروز ناامنی فلسطین به ناامنی در جهان وجود دارد. یکی از دلایل عدم توسعه مناقشه همین خطر است.
اسماعیل گرامیمقدم نوشت: ایران با اتخاذ یک دیپلماسی قوی و کارآمد به گونهای رفتار کند که منافع ملی ایران و مقاومت تامین شود. ایران میتواند به طرفهای مقابل بقبولاند که راهی جز رفراندوم با حضور همه طرفهای حاضر در سرزمینهای اشغالی برای شکلدهی به یک حاکمیت فراگیر وجود ندارد.
اسماعیل گرامیمقدم نوشت: اصلاحطلبان احساس میکنند مجلس از ماهیت خود خالی شده است. بنابراین پروسه افزایش مشارکت در انتخابات قبل از هر چیز نیازمند اصلاحات اساسی در نظام حکمرانی و سیاستگذاریهای راهبردی است.
اسماعیل گرامی مقدم نوشت: یک چنین طرحهایی نه تنها کمکی به افزایش مشارکت نمیکند بلکه عاملی برای دوری مردم از صندوقهای رای میشود.
اسماعیل گرامیمقدم نوشت: هر زمان که مردم از صندوقهای رای ناامید شوند و زمینه کنشگری سیاسی برای آنها مسدود شود، مسیرهای دیگری را برای بیان مطالبات خود امتحان میکنند. نمونه این نوع انسدادها در انتخابات ۹۸ و ۱۴۰۰ و متعاقب آن رخدادهای اعتراضی سال ۱۴۰۱ به عینه نمایان شد.هر بار که سیستم متوجه شد.
اسماعیل گرامیمقدم گفت: اگر فردی ادعا کند که ریشه مشکلات کشور و ناکامیها، احزاب و فعالیتهای حزبی است، عملا در حال تمسخر مردم است.
اسماعیل گرامی مقدم نوشت: به طور کلی مسیر توسعه کشور از راه دیپلماسی و ارتباط با همه دول دنیا تعریف میشود. نمیتوان دور کشور را دیوار کشید بعد توقع داشت کشور در مسیر توسعه قرار بگیرد. در حوزه اقتصادی، تحریمها اثرشان را کاملا نمایان کردهاند.
اسماعیل گرامیمقدم نوشت: مهمترین ویژگی مذاکره دوجانبه با امریکا آن است که واسطهها حذف میشوند. اروپاییها که سالها تصور میشد در مساله برجام میتوانند بیطرف عمل کنند، نشان دادند که فاقد توانایی و نفوذ لازم هستند. با این راهبرد جدید اما بسیاری از مشکلات ایران در سطح بینالمللی حل میشوند.
اسماعیل گرامی مقدم نوشت: ایران اگر رشد اقتصادی میخواهد، فناوریهای نوین میخواهد، اقتصاد توسعه یافته و... میخواهد باید روابط سامان یافتهای با جهان تعریف کند.
اسماعیل گرامیمقدم نوشت: بهترین قلمرو برای افزایش کنشگریهای عمومی، عرصه انتخابات است. سال ۱۴۰۲ که آماده ورود به آن میشویم، سالی است که قرار است در آن انتخابات مهم مجلس دوازدهم برگزار شود. سیستم از همین امروز باید زمینههای لازم برای افزایش کنشگریهای عمومی را فراهم کند.
اسماعیل گرامیمقدم نوشت: اگر انتخابات آینده هم با مشارکت حداقلی برگزار شود، باز هم احتمال بروز رخدادهای اعتراضی محتمل است. اما برای افزایش مشارکتهای مردمی در انتخابات، کشور به اصلاحاتی در کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت نیاز دارد.