چرا چاپ اسکناس درشت متوقف شد؟
روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: یکی از انتقادات مهمی که به چاپ اسکناسهای درشت میشود، مساله تورمزا بودن آنهاست. در پاسخ به این ابهام باید تاکید کرد که اگر اسکناس درشت عامل ایجاد تورم باشد، اقتصادهای پیشرفته جهان با اسکناسهای ۵۰۰یورویی و ۱۰۰دلاری باید اکنون غرق در تورم میبودند.
روزنامه دنیای اقتصاد از عدم چاپ اسکناس درشت انتقاد کرده است و آن را موجب کاهش ارزش ریال دانسته است.
به گزارش دنیای اقتصاد، شدتگرفتن تورم در سالهای اخیر، عواقب پیدا و پنهانی در اقتصاد ایران داشته است. یکی از آثار تورم که کمتر مورد به آن توجه میشود، فقدان اسکناسهای درشت است. در دورانی که بانک مرکزی از انتشار اسکناسهای جدید با ارقام درشتتر خودداری کرده است، تورم در ایران وارد کانال ۴۰درصدی شد و بخش بزرگی از ارزش اسکناسهای موجود آب رفت. این وضعیت موجب شده است عمده معاملات با کارتهای اعتباری و شبکه بانکی انجام شود و ریسک بزرگی را از جانب اختلال در شبکه پرداخت متوجه اقتصاد ایران کند. از سوی دیگر و برخلاف تصورات، چاپ اسکناس درشت اثر تورمی ندارد؛ اما فقدان آن در عمل به تضعیف جایگاه ریال در مبادلات میانجامد.
این روزنامه افزوده است: یکی از انتقادات مهمی که به چاپ اسکناسهای درشت میشود، مساله تورمزا بودن آنهاست. در پاسخ به این ابهام باید تاکید کرد که اگر اسکناس درشت عامل ایجاد تورم باشد، اقتصادهای پیشرفته جهان با اسکناسهای ۵۰۰یورویی و ۱۰۰دلاری باید اکنون غرق در تورم میبودند. ثانیا در سالهای اخیر که خبری از اسکناسهای درشت در اقتصاد ایران نیست، ایران بالاترین تورمهای خود در چند دهه اخیر را تجربه کرده است. به این ترتیب به نظر میرسد اشکال تورمزایی چاپ اسکناس درشت، ارتباطی با واقعیت نداشته باشد. علت تورم را باید در کسری بودجه دولت، بیثباتی اقتصاد کلان و انتظارات تورمی بالا و در نهایت ناترازیهای شبکه بانکی جستوجو کرد.
دیدگاه تان را بنویسید