جلال محمودزاده نماینده مجلس یازدهم:
خبر دستکاری لایحه حجاب صحت داشته باشد نوعی بدعت در تاریخ مجلس محسوب میشود؛ چراکه بیسابقه است
خبر دستکاری مشکوک لایحه حجاب پیش از ارسال به شورای نگهبان، واکنش جلال محمودزاده، نماینده منتقد این لایحه را به دنبال داشت، تا جایی که او اذعان کرد چنانچه این خبر صحت داشته باشد نوعی بدعت در تاریخ مجلس محسوب میشود چراکه بیسابقه است.
«تعجب میکنم.» این واکنش نماینده مخالف اصل هشتادوپنجی شدن لایحه عفاف و حجاب به خبر دستکاری پنهانی مصوبه کمیسیون ویژه بررسی لایحه عفاف و حجاب به دور از چشم سایر نمایندگان است.
ماجرا ازآنجا آغاز شد که حسن نوروزی، عضو کمیسیون ویژه بررسی لایحه عفاف و حجاب در مناظرهای که با نوری قزلجه عضو فراکسیون مستقلین مجلس، داشت از تغییر پنهانی مفاد مصوبه لایحه عفاف و حجاب خبر داد و گفت که حتی بعد از برگشت لایحه مذکور از شورای نگهبان ۳ ماده به مصوبه مربوط به لایحه عفاف و حجاب اضافه شده است.
موضوعی که موسی غضنفرآبادی رئیس این کمیسیون ویژه آن را رد می کند و می گوید چنین اتفاقی رخ نداده ضمن آنکه کسی هم جز هیات رئیسه به سامانه بارگذاری مصوبات دسترسی ندارد که بتواند آن را دستکاری کند.
همین خبر واکنش جلال محمودزاده، نماینده منتقد این لایحه را به دنبال داشت، تا جایی که او اذعان کرد چنانچه این خبر صحت داشته باشد نوعی بدعت در تاریخ مجلس محسوب میشود چراکه بیسابقه است.
به گزارش خبرآنلاین بخش هایی از گفت و گوی محمود زاده را در ادامه می خوانید:
- ایراداتی که شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب گرفته، بیسابقه بود، در حقیقت سابقه نداشته که شورای نگهبان به مصوبهای تا این اندازه ایراد و شبهه وارد کند و داخل مصوبهای تا این اندازه موارد مخالف شرع و غلط املایی داشته باشد. بنابراین لایحه عفاف و حجاب ایرادات فراوانی داشت که شورای نگهبان به خوبی به آن پرداخته و به مجلس برگردانده است.
- نکته دیگر اینکه مشخص است کمیسیون ویژه با عجله به بررسی لایحه عفاف و حجاب پرداخته و به شورای نگهبان ارسال کرده لذا مشخص است که کار کارشناسی بر روی آن صورت نگرفته و همه زوایا در نظر گرفته نشده کما اینکه مشکلات شرعی لایحه عفاف و حجاب را برطرف نکردند و همین باعث شد که شورای نگهبان ایرادات کلی و فراوانی از لایحه عفاف و حجاب بگیرد و آن را به مجلس برگرداند.
- یکی از ایرادات مجلس این است که اختیارات خود را به کمیسیون ویژه میدهد همین نکته است که ۱۰، ۲۰ نفر به جای همه نمایندگان تصمیم میگیرند، یعنی وقتی مجلس اختیارات خود را در اختیار یک کمیسیون قرار میدهد باید انتظار چنین خبط و اشتباهی هم داشته باشیم. در حقیقت خطا از مجلس بود که رأی داد لایحه عفاف و حجاب در کمیسیون ویژه مورد بررسی قرار بگیرد و به شورای نگهبان ارسال شود.
- اصل هشتادوپنجی شدن برخی لوایح یا طرح ها درست است که مبنای قانونی دارد اما این کار باید در شرایط ضرورت صورت بگیرد یعنی در زمانی که عجله باشد و کشور نیاز داشته باشد، طرح و لایحه را در اختیار کمیسیون قرار میدهند که در آنجا چکشکاری شود، تصویب شود و در نهایت به شورای نگهبان ارسال شود.
- اما در مورد لایحه عفاف و حجاب که به سرنوشت ۸۰ میلیون نفر گره خورده، از آن متأثر میشوند، میتواند نکات مثبت و منفی بسیاری در کشور ایجاد کند و از طرفی اثرات گستردهای دارد را نباید به یک کمیسیون ارسال کنند. بلکه خود مجلس باید لایحه عفاف و حجاب را بررسی میکرد و مخالفین و موافقین بر روی آن بحث میکردند و بر روی تصویب این لایحه عجله نمیکردند.
- همین عجله و عدم دخالت کل مجلس منجر به این شد که این حجم از ایرادات به لایحه وارد شود که در نهایت به مجلس برگردد.
- *در صورت تایید اظهارات نوروزی پیرامون تغییرات صورت گرفته در لایحه عفاف و حجاب، تا چه اندازه کلیت مجلس در بوته نقد و انتقاد قرار میگیرد؟ چراکه گفته شده این اقدام به دور از چشم نمایندگان صورت گرفته اما توقع مردم این است که نمایندههای آنها از جزئیات مطلع باشند
- اگر قضیه تغییر پنهانی مصوبه لایحه عفاف و حجاب قبل و بعد از ارسال به شورای نگهبان، درست باشد باید رئیس مجلس ورود پیدا کند و مشخص کند. به عبارت دیگر بخش نظارتی مجلس باید ورود پیدا کند و درباره این مسئله شفافسازی کند چراکه نمیشود بگوییم لایحه و طرحی را یک نفر دستکاری کرده، این برای مجلس خوب نیست.
- بحث این است که در مجلس برای رد یا تایید ماده، لایحه و طرحی باید رأی حداکثری ملاک قرار بگیرد. من تعجب میکنم از اینکه میگویند فردی لایحه حجاب را دستکاری کرده و سپس به شورای نگهبان ارسال کردند چراکه در سیستم قانونگذاری تاکنون چنین رویهای سابقه نداشته است.
- اطلاع ندارم که قالیباف به قضیه تغییرات صورت گرفته در لایحه عفاف و حجاب توسط یک فرد ورود پیدا میکند یا خیر. در مجموع اگر چنین مسئلهای صحت داشته باشد باید رئیس مجلس به این قضیه ورود پیدا کند چراکه چنین مسئلهای در مجالس قبلی هم سابقه نداشته است.
دیدگاه تان را بنویسید