غلامحسین محسنیاژهای، معاون اول قوه قضائیه:
احراز هویت برخط یکی از خدمات الکترونیکی کمهزینه است
معاون اول قوه قضائیه گفت: احراز هویت برخط یکی از خدمات الکترونیکی سریع، کمهزینه و همراه با تکریم مردم است؛ چه کسانی که دادخواست حقوقی میدهند و چه طرف دعوای شاکی و خواهان، در ابتدا باید هویت آنها محرز شود.
اعتمادآنلاین| معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه فقدان یا ضعف در زیرساختهای الکترونیکی مانع از تکمیل اجرای سند تحول قضایی خواهد ش، گفت: احراز هویت برخط یکی از خدمات الکترونیکی سریع، کم هزینه و همراه با تکریم مردم است؛ چه کسانی که دادخواست حقوقی میدهند و چه طرف دعوای شاکی و خواهان، در ابتدا باید هویت آنها محرز شود.
غلامحسین محسنی اژهای در مراسم افتتاح زیرساخت احراز هویت برخط قوه قضاییه، اظهار کرد: در گام دوم انقلاب با توجه به اقتضائات زمانی و شناسایی نقاط قوت و ضعف و همچنین ارتقای توان علمی کشور، نیاز به تحولاتی در بخشهای مختلف قوه قضاییه احساس میشد که برای نیل هرچه سریعتر و جامعتر به این تحولات، سندی تدوین گردید. این سند در راستای تکالیف قانونی قوه قضاییه و مسئولیتهای دستگاه قضا ذیل اهداف نظام جمهوری اسلامی است.
معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: برای تهیه و تدوین سند تحول قضایی، از همه صاحبنظران و نخبگان در داخل و خارج از قوه قضاییه اعم از نخبگان و متخصصان حوزوی و دانشگاهی در رشتههای مختلف استفاده شد؛ همچنین باید یادآوری کنیم که سند تحول قوه قضاییه که تدوین و ارائه شده است، نیاز به تکمیل و ارتقا دارد و راه برای تکمیل و ارتقای این سند باز است.
وی تصریح کرد: احراز هویت برخط یکی از خدمات الکترونیکی سریع، کم هزینه و همراه با تکریم مردم است؛ چه کسانی که دادخواست حقوقی میدهند و چه طرف دعوای شاکی و خواهان، در ابتدا باید هویت آنها محرز شود.
وی با اشاره به الزامات عملیاتی شدن سند تحول، گفت: در راستای تحقق مفاد و اهداف ذیل سند تحول قضایی، از ظرفیت همه مردم و نخبگان و صاحبنطران و سمنها استفاده میشود؛ همچنین در جهت عملیاتی شدن مفاد سند تحول، بهرهگیری از پروژههای فناورانه اجتنابناپذیر و ضروری است.
محسنی اژهای بیان کرد: در دوره جدید با توجه به حضور جوانان متخصص و متعهد و دلسوز در دستگاه قضایی، فرآیند هوشمندسازی و استفاده از امکانات فناورانه در بخشهای مختلف دستگاه قضایی شتاب گرفته است و رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه و همکاران وی، اقدامات کثیر و متنوعی را در جهت تمهید زیرساختهای الکترونیکی دستگاه قضایی انجام داده اند.
معاون اول قوه قضاییه تاکید کرد: اجرای کامل و جامع مفاد و برنامههای سند تحول قضایی، در گروی بهره گیری از پروژهها و امکانات فناورانه است به گونهای که فقدان یا ضعف در زیرساختهای الکترونیکی مانع از تکمیل اجرای سند تحول قضایی خواهد شد.
وی با اشاره به سایر الزامات تحقق جامع و کامل سند تحول قضایی گفت: در راستای اجرای مفاد سند تحول قضایی همکاری دولت و مجلس و همچنین مشارکت عموم مردم و نخبگان و سمنها ضروری است؛ همچنین نقش رسانههای دیجیتال و مکتوب و به ویژه رسانه ملی نیز در معرفی و شناساندن اهداف سند تحول بسیار پر اهمیت است و بنده در همینجا از رسانه ملی به سبب برنامهسازی در راستای تبیین محتوای سند تحول قضایی به منظور بالابردن آگاهی مردم تقدیر میکنم و امیدوارم این برنامهسازیها، با قوت بیشتری استمرار یابد.
محسنی اژهای با اشاره به افتتاح سامانه احراز هویت برخط قوه قضاییه و نقش این سامانه در تسهیل و تسریع توام با کرامت امور قضایی مردم، ادامه داد: اولین مرحله از ترتیب اثر دادن به امور مراجعه کنندگان به دستگاه قضایی، احراز هویت آنها است و چنانچه مرحله احراز هویت به درستی و دقت انجام نگیرد، بنیان سلسله اقدامات بعدی نیز کج گذاشته میشود بنابراین موضوع احراز هویت، از جمله موضوعات بسیار مهم در همه دستگاهها از جمله دستگاه قضایی است که با افتتاح سامانه احراز هویت برخط امیدواریم امور مرتبط با مراجعه کنندگان به دستگاه قضایی، با سرعت و کیفیت بالاتری انجام گیرد.
معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: زیرساخت احراز هویت برخط قوه قضاییه، گامی دیگر در جهت اهداف سند تحول دستگاه قضایی و تسریع و تسهیل توام با تکریم مراجعان به دستگاه قضایی است و امیدواریم با ارتقای مداوم سامانههای الکترونیک دستگاه قضایی، امور قضایی مردم با سرعت و دقت بیشتر و هزینه کمتر انجام شود.
وی بیان کرد: فرآیند هوشمندسازی و بهره گیری از امکانات الکترونیکی به مثابه یک زنجیره است که تا امروز تعدادی از حلقههای این زنجیره در دستگاه قضایی ایجاد شده است و در آینده نیز این زنجیره تکمیل خواهد شد.
محسنی اژهای خاطرنشان کرد: باید زنجیره هوشمندسازی فرآیندها و تحقق کامل دولت الکترونیک در تمام بخشها و دستگاههای کشور تحقق یابد تا حلاوت انجام سریع و دقیق و توام با کرامت امور در کام مردم بنشیند.
معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: بکارگیری جوانان دلسوز و کارآمد همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است و امروز نیز در دستگاه قضایی جوانانی همچون آقای زارع پور با تخصص و تعهد خود در حال پیشبرد امور هستند و ما با مشاهده پروژه فناورانه افتتاح شده در دستگاه قضایی شاهد کارآمدی و حضور مثمرثمر این جوانان هستیم.
لازم به ذکر است، در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین مظفری معاون قضایی قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین عبدالهی رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه، عیسی زارعپور رئیس مرکز فناوری اطلاعات قوه قضاییه، امین حسین رحیمی معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه، محمدباقر الفت معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و علی باقری دبیر ستاد حقوق بشر حضور داشتند.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید