کد خبر: 342286
|
۱۳۹۸/۰۶/۲۷ ۱۱:۴۲:۰۲
| |

دبیرکل سازمان ملل متحد:

همه کشورها «راهبرد ملی تبرید» را تدوین کنند

گوترش گفت: نیاز است همه کشورها «راهبرد ملی تبرید» را تدوین کرده تا بتوانند زنجیره تبرید کارا و پایدار داشته و خدمات پایه ای سلامت مانند واکسیناسیون و غذای سالم را برای همه مردم فراهم کنند.

همه کشورها «راهبرد ملی تبرید» را تدوین کنند
کد خبر: 342286
|
۱۳۹۸/۰۶/۲۷ ۱۱:۴۲:۰۲

اعتمادآنلاین| ‌ دبیرکل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز جهانی اوزون گفت: نیاز است همه کشورها «راهبرد ملی تبرید» (National cooling action plan) را تدوین کرده تا بتوانند زنجیره تبرید کارا و پایدار داشته و خدمات پایه ای سلامت مانند واکسیناسیون و غذای سالم را برای همه مردم فراهم کنند.

گوترش گفت: خواستار اقدامات بهتر و مستحکم تری از طرف صنعت هستیم، مشارکت و نقش راهبری شرکت های پیشروی جهان در تبدیل این چشم انداز به واقعیت ضرورت دارد.

متن کامل پیام دبیرکل سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی اوزون به شرح زیر است:

هفته آینده کشورهای دنیا در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک جهت نشست «اقدام برای تغییرات اقلیمی» (climate action) گرد هم می آیند. هدف این نشست برداشتن گامی بلند در راستای خواست جهانی مواجه فوری با تغییرات اقلیمی است. سال دیگری را با موج گرما، ابر طوفان ها و آشفتگی های آب و هوایی پشت سر گذاشتیم که حکایت از ضرورت اقدام فوری، پیش از آنکه بسیار دیر شود دارد.

در حال مهیا شدن برای این جلسه حیاتی به خاطر داریم که پروتکل مونترال، هم نمونه ای الهام بخش از توانایی همکاری بشر در مواجهه با چالشی جهانی است و هم ابزاری کلیدی در برخورد با بحران کنونی تغییرات اقلیمی قلمداد می شود. در چارچوب این معاهده جهانی، سی و دو سال است که کشورها برای کاهش مواد مخرب لایه اوزون که به گستردگی در صنعت تبرید و تهویه استفاده می شد، در حال تلاشند که در نتیجه آن، لایه اوزون که سپر حفاظتی ما در مقابل اشعه زیان بار فرابنفش خورشید است در حال بهبود است.

پروتکل مونترال از طریق اصلاحیه کیگالی خود برای کاهش هیدروفلوروکربن ها (HFCs) که گازهای گلخانه ای قوی در صنعت تبرید و تهویه می باشند، می تواند به همان موفقیت های چشمگیر در مورد تغییرات اقلیمی هم دست یابد. حذف مصرف این دسته از مواد (هیدروفلوروکربن ها) می تواند باعث کاهش گرمایش جهانی تا میزان 4 درصد درجه سانتیگراد تا سال 2100 میلادی شود. به موازات اینکه صنعت در حال باز طراحی تجهیزات جهت جایگزینی HFC هاست جهت کاهش بیشتر اثرات منفی کارکرد این تجهیزات بر روی تغییرات اقلیمی باید افزایش بهره وری انرژی را نیز در نظر داشته باشد.

چنین موفقیتی برای پروتکل مونترال حاصل حمایت همه جانبه جهانی است. از 81 کشوری که اصلاحیه کیگالی را مصوب کرده اند سپاسگزارم و دیگر کشورها را تشویق می کنم از آنها پیروی کنند.

همانطور که به درستی انرژی خود را معطوف به تغییرات اقلیمی کرده ایم، مراقب باشیم در مورد حفاظت از لایه اوزون بی توجهی نشود و باید در مقابل تهدید تجارت غیرقانونی مواد مخرب لایه اوزون هشیار باشیم. انتشار گاز CFC-11 که به تازگی مشاهده شده ضرورت سامانه های پایش مداوم، گزارش دهی، قوانین بهبود یافته و اجرای آنها را خاطرنشان می سازد.

اجرای اصلاحیه کیگالی اهمیت فوق العاده ای برای راهکار «اقدام برای تغییرات اقلیمی» یا climate action دارد. نیاز است همه کشورها «راهبرد ملی تبرید» (National cooling action plan) را تدوین کرده تا بتوانند زنجیره تبرید کارا و پایدار داشته و خدمات پایه ای سلامت مانند واکسیناسیون و غذای سالم را برای همه مردم فراهم کنند. خواستار اقدامات بهتر و مستحکم تری از طرف صنعت هستیم، مشارکت و نقش راهبری شرکت های پیشروی جهان در تبدیل این چشم انداز به واقعیت ضرورت دارد.

داشتن لایه اوزون و اقلیم سالم از ضروریات تحقق اهداف توسعه پایدار است. پروتکل مونترال به ایفای نقش خود در محافظت از مردم و همزمان سیاره زمین ادامه می دهد. از روز جهانی اوزون برای خواستی بزرگتر در زمینه کاهش گرمایش جهانی در نشست «اقدام برای تغییرات اقلیمی» و گردهمایی های بعدی الهام بگیریم.

منبع: مهر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها