کد خبر: 373376
|
۱۳۹۸/۱۰/۰۸ ۱۴:۱۵:۰۳
| |

عضو کنگره آمریکا: اتحاد ایران، چین و روسیه بسیار خطرناک است

«جیمز ادوارد بنکز» نماینده جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا در یک مصاحبه ضمن هشدار درباره اتحاد ایران، روسیه و چین، این سه کشور را «محور شرارت» خواند و گفت: «تک‌تک آمریکایی‌ها باید درباره اتحاد آنها نگران باشند».

عضو کنگره آمریکا: اتحاد ایران، چین و روسیه بسیار خطرناک است
کد خبر: 373376
|
۱۳۹۸/۱۰/۰۸ ۱۴:۱۵:۰۳

اعتمادآنلاین| در حالی که بازتاب‌های بین‌المللی و ابراز نگرانی‌ها‌ی مقام‌های آمریکایی درباره رزمایش دریایی مشترک ایران، روسیه و چین ادامه دارد، یک نماینده ایالت ایندیانا در مجلس نمایندگان آمریکا مدعی شد که این رزمایش «بسیار خطرناک» است و تک‌تک آمریکایی‌ها باید درباره اتحاد این سه کشور نگران باشند.

رزمایش دریایی مشترک و بزرگ ایران، روسیه و چین از صبح روز جمعه (ششم آذر) در آب‌های شمالی اقیانوس هند و دریای عمان آغاز شد و قرار است چهار روز به طول بینجامد. شروع این رزمایش در رسانه‌های بین‌المللی نیز بازتاب گسترده‌ای داشته و این بازتاب‌ها همچنان ادامه دارد.

«جیمز ادوارد بنکز» عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا در مصاحبه با رسانه مورد علاقه «دونالد ترامپ» رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین را محکوم کرده و این سه کشور را «محور شرارت» خوانده است.

او به شبکه «فاکس نیوز» گفت: «این رزمایش یک اقدام تحریک‌آمیز توسط محور شرارت بوده است، ایران با چینی‌ها و روس‌ها ائتلاف کرده است. نیروی دریایی هیچ یک از این سه کشور به صورت جدا و به تنهایی به هیچ وجه نمی‌توانند با قدرت نیروی دریایی ما همخوانی داشته باشند اما به صورت دسته جمعی توانشان از نیروی دریایی ایالات متحده فراتر خواهد رفت و ما داریم می‌بینیم که این سه کشور در این منطقه از جهان در یک تمرین تحریک آمیز دور هم جمع شده‌اند و این چیزی است که باید برای ما نگران‌کننده باشد».

مجری فاکس نیوز سوال کرد: «وقتی به مکان برگزاری این رزمایش نگاه می‌کنید، می‌بینید که حضور نیروی دریایی چین در رزمایشی در منطقه‌ای بسیار بسیار دورتر از سواحل چین انجام شده است. آیا این همان هشدار بیدار باشی است که ما درباره تدارک چینی‌ها برای توانمند شدن به منظور نمایش قدرت در مناطقی بسیار بسیار دورتر از مرزهایشان شنیده بودیم؟»

عضو کنگره آمریکا به این سوال اینطور جواب داد: «واقعا و قاطعا همینطور است که می‌گویید. این یک مثالی درباره این است که چینی‌ها در حال هم سو کردن خود با ایران است؛ کشوری که یک بازیگر بسیار خطرناکی است. همین دیروز ایران شاید مسوول حمله به عراق باشد که در آن یک پیمانکار آمریکایی کشته و چند نظامی آمریکایی زخمی شدند و این واقعیت که چینی‌ها در چنین تمرین نظامی تحریک آمیز با ایران همسو شده‌اند باید برای تک تک آمریکایی‌ها و به ویژه من که یک قانونگذار عضو کمیته نیروهای مسلح (مجلس نمایندگان آمریکا) هستم، نگران کننده باشد».

جیمز ادوارد بنکز افزود: «ائتلاف بین چین، روسیه و ایران یک ائتلاف خطرناک است و نیروهای دریایی متحد این سه کشور موضوعی است که ما باید بسیار به آن توجه داشته باشیم».

در ادامه این مصاحبه بین این نماینده کنگره و مجری شبکه فاکس نیوز درباره مواضع «نرم» و «سازش‌جویی» دولت «باراک اوباما» در قبال ایران و قیاس آن با مواضع دولت «دونالد ترامپ» در قبال ایران مشاجره انجام شد.

مجری فاکس نیوز سوال کرد: «آیا ایالات متحده باید اقدامات بیشتری در قبال این مقابله با این رزمایش (ایران، چین و روسیه) انجام می‌داد؟ رزمایشی که چالشی برای نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس و دریای عمان بوده است چرا که ما داریم کاری می‌کنیم که ایران در برابر کارهایی که می‌کند قسر در برود».

عضو جمهوری‌خواه کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا به این سوال اینطور جواب داد: «بهترین راه برای مقابله با چنین رزمایشی آن است که توانمندی لازم برای تقویت توان ارتش را ایجاد کنیم و از موضع شکست خورده و ضعیف سازش جویی سال‌‎های دولت اوباما با ایران صرفنظر کنیم».

مجری فاکس نیوز با قطع سخنان این نماینده جمهوری‌خواه کنگره گفت: «اگر شما می‌خواهید درباره سازش جویی (با ایران) صحبت کنید باید این را توجه داشته باشید که ایرانی‌ها در آب‌های بین‌المللی یک پهپاد آمریکایی را ساقط کردند و آنها از طریق نیروهای نیابتی خودشان به متحد کلیدی‌مان عربستان سعودی حمله کردند و ایالات متحده در برابر این اقدامات به سرزنش و هو کردن بسنده کرد. از نظر شما اینها سازش نیستند».

بنکز در واکنش به این سخن مجری فاکس نیوز مدعی شد: « این حرف اصلا درست نیست و به نظر من شما هم این را می‌دانید. تحریم‌هایی که ما (علیه ایران) اعمال کرده‌ایم ایران را از منظر اقتصادی در یک موقعیت خطرناک و فلج قرار داده است».

مجری فاکس نیوز دوباره با پریدن در حرف‌های میهمانش به او گفت: «آقای نماینده کنگره! اگر ایران در دولت اوباما یک پهپاد آمریکایی را ساقط می‌کرد و دولت اوباما می‌گفت که ما تحریم‌های اقتصادی علیه ایران اعمال کردیم و کاری درباره اش نمی‌کرد، شما مشکلی با این موضوع نداشتید؟»

عضو کنگره آمریکا جواب داد: «دولت اوباما چندین خط قرمز در قبال ایران ترسیم کرد و بعد از رد شدن ایران از این خطوط، دولت اوباما هیچ اعتنایی به آن نکرد اما این رئیس‌جمهور (ترامپ) با خروج از توافق خطرناک هسته‌ای با ایران (برجام) اقتصاد ایران را در مسیر نابودی قرار داده است».

مجری فاکس نیوز مدعی شد: «همانطور که شما هم گفتید، ایران حامی گروهی بوده است که حمله منجر به کشته شدن یک پیمانکار آمریکایی (در کرکوک عراق) را انجام داده است. آیا این کار شایسته دریافت یک پاسخ قوی‌تر نظامی نیست؟ تحریم‌های آمریکا کاری برای برچیدن کارهای بد ایران انجام نداده است».

بنکز به این سوال اینطور پاسخ داد: «کارزار فشار حداکثری رئیس‌جمهور ترامپ علیه ایران دارد کار می‌کند و ما باید به همین مسیر ادامه دهیم».

مجری فاکس نیوز با ابراز تردید دوباره درباره ادعای موثر بودن کارزار فشار حداکثری علیه ایران از میهمان خود سوال کرد: آیا آمریکا باید به خاطر همسو و متحد شدن چین و روسیه با ایران علیه پکن و مسکو هم فشار و تحریم اعمال کند؟»

بنکز گفت: «ما علیه روسیه تحریم‌هایی داریم و هر دو این کشورها (چین و روسیه) شایسته دریافت توجهات و فشارهایمان هستند».

این عضو کنگره آمریکا در شرایطی درباره رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین ابراز نگرانی کرده است که پیش‌ از او، «کِی.تی. مک‌فارلند» معاون پیشین مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا رزمایش دریایی مشترک ایران، روسیه و چین در شمال اقیانوس هند، آن را «سناریوی کابوس‌وار» توصیف کرد.

مک‌فارلند در مصاحبه با فاکس نیوز گفته بود: «این حقیقتا یک سناریوی کابوس‌وار است. ما هفتادوپنج سال را صرف کردیم تا مطمئن شویم که روس‌ها و چینی‌ها ائتلافی تشکیل ندهند. ما همه چیز را امتحان کردیم، آغاز آن نیز با دولت [ریچارد] نیکسون بود که تلاش کرد بین دولت‌های چین و شوروی سابق اختلاف بیندازد و ما نهایتا بین آنها فاصله انداختیم».

به اعتقاد او، «کار دیگری که (ما آمریکایی‌ها) می‌خواهیم انجام دهیم، این است که مطمئن شویم روسیه با ایران متحد نشود. روسیه یک کشور محصور در خشکی است که به بنادر آب‌های گرم دسترسی ندارد. اما اگر با ایران مرتبط شود، به آن می‌رسد. جمع شدن این سه کشور کنار هم و پیوستن ظرفیت‌های نظامی روسیه، موقعیت مکانی و نفت ایران، و ثروت و مزیت فناوری چین به یکدیگر، سناریوی کابوس‌وار کامل و مطلقی برای ما است، مخصوصا اگر این سه کشور بخواهند زمانی یک ائتلاف نظامی داشته باشند».

منبع: فارس

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها