غذاهای ضداضطراب را بشناسید
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره تاثیر برخی مواد غذایی برای کاهش استرس و اضطراب توضیح داد.
اعتمادآنلاین| محسن پویان، محقق وپژوهشگر طب سنتی، گفت: افرادی که دچار استرس و اضطراب هستند، میتوانند با مصرف مواد غذایی مناسب تا حد زیادی از این مشکلات را کاهش دهند.
مرکبات
او افزود: لیمو، لیموترش، پرتقال، روغن گریپفروت، ترنج، نارنگی و نارنج در رژیمهای ضداسترس استفاده میشود، همچنین ثابت شده است که مرکبات تأثیرات قابل توجهی بر افسردگی و اضطراب در موشها و میمونها داشته است بنابراین میتوان همین نتایج را برای انسانها پیشبینی کرد.
عسل
او همچنین افزود: عسل با داشتن 200 فاکتور مغذی مهم مانند فروکتوز، گلوکز، آمینواسیدهای مختلف، ویتامینها و مواد معدنی نقش مهمی در تغییر خلق و خوی افراد دارد. کرایسین که یک فلاوونوئید هست، به عنوان یکی آنتیاکسیدان مهم و همچنین ضداضطراب در عسل وجود دارد.
داروهای گیاهی
این محقق و پژوهشکر طب سنتی گفت: کاوا، بادرنجوبه، التینین (ماده موجود در چای سبز)، ریشه والرین از جمله گیاهان دارویی هستند که خاصیت ضداضطرابی دارند البته افراد قبل از مصرف این گیاهان حتما با پزشک خود درخصوص استفاده و مقدار آن مشورت کنند.
ویتامینها
پویان گفت: در پژوهشی، به گروهی مدت 2 ماه 50 میلی گرم مکمل غذایی B1 و به گروهی دارونما دادند، ارزیابی تخصصی وضعیت روحی افراد قبل و بعد از مصرف B1 نشان داد آنها احساس آرامش و اعتمادبهنفس بهتری دارند، در نتیجه ویتامین B1 میتواند در بالابودن سطح روحیه فرد تأثیرگذار باشد.
او افزود: ویتامین B6، پیریدوکسین در صدها واکنش متابولیکی مهم بدن دخیل است که از جمله این واکنشها میتوان به واکنشهای مربوط به ساخت انتقالدهندههای عصبی مانند سروتونین و گابا اشاره کرد. ویتامین B6 بر اضطراب تأثیرگذار است، اما بیش از اضطراب تأثیر خود را بر مشکلات ثانوی ناشی از اضطراب مانند خستگی و افسردگی میگذارد.
ویتامین D
این محقق و پژوهشکر طب سنتی گفت: در مطالعات مشخص شده افراد با سطح افسردگی و اضطراب بالا با کمبود ویتامین D مواجه هستند، توصیه می شود، پوست دست و پای خود را روزانه به طو مستقیم به مدت 30 دقیقه در مقابل آفتاب قرار داده شود.
لیزین
پویان ادامه داد: مشاهده شده رژیمی که در آن لیزین اندک است، میتواند سطح استرس را در حیوانات را بالا ببرد همچنین افرادی که گندم غنی شده یا لیزین مصرف می کنند، استرس کمتری دارند و باید به مقدار کافی لبنیات و غذاهای دریایی مصرف کنند.
تریپتوفان
او گفت: افراد با اضطراب بالا بهتر است روز خود را با منابع غنی تریپتوفان مانند تخممرغ، بوقلمون، توفو، ماهی غزلآلا، حبوبات، آجیل، دانهها، شیر و پنیر شروع کنند. همچنین تریپتوفان سروتونین خون را که یک هورمون شادیبخش است، افزایش میدهد و اضطراب را کم میکند.
آب
او دامه داد: افراد اگر به دنبال راهی راحت برای کنترل اضطراب خود هستند، میتوانند آب بیشتر مصرف کنند چرا که همه اندامهای بدن از جمله مغز برای عملکرد درست نیازمند آب کافی است، یافتهها نشان داده است که کمبود آب حتی به صورت خفیف بیقراری و استرس را افزایش میدهد.
اسید چرب
پویان گفت: افراد مصرف حداقل سه وعده از ماهیهای روغنی (سالمون، غزلآلا، تن، ساردین) را در برنامه غذایی هفتگی خود بگنجاند زیرا این مواد غذایی اسید چرب مورد نیاز بدن را برطرف میکند چرا که اسید چرب برای سلامت مغز لازم است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
دیدگاه تان را بنویسید