حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی، در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»:
آقاتهرانی کماکان ایدئولوگ و فصلالخطاب جبهه پایداری است / درباره رویه پایداری اختلاف دیدگاهی بین آقاتهرانی و محصولی وجود ندارد / درباره کاندیداتوری بادامچیان جمعبندیای در حزب مؤتلفه صورت نگرفته است / موازیکاری جامعه روحانیت و شورای ائتلاف موقتی است
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه گفت با وجود اینکه درباره کاندیداتوری دبیرکل این تشکل در انتخابات 1400 تصمیمگیری جمعی و قطعی نشده، هنوز بحث دولت حزبی در مؤتلفه روی میز است.
اعتمادآنلاین| تغییر دبیرکل پرحاشیهترین تشکل اصولگرا در حالی که کمتر از 6 ماه تا انتخابات ریاست جمهوری 1400 باقی مانده، بار دیگر آنها را زیر ذرهبین برده است. اینکه صادق محصولی، مرد در سایه جبهه پایداری، بر جایگاه دبیرکلی تکیه بزند که تا پیش از این در انحصار مرتضی آقاتهرانی- که شمایل جبهه پایداری محسوب میشود- بود برای بسیاری به مثابه نوید تغییر و تحول در این جبهه اصولگراست؛ اما حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، میگوید کماکان مرتضی آقاتهرانی ایدئولوگ جبهه پایداری و حرفش در این جبهه فصلالخطاب است. او تاکید دارد که این تغییر تنها برای سپردن کار مسئولیت اجرایی دبیرکلی به صادق محصولی صورت پذیرفته است.
ترقی در گفتوگو با اعتمادآنلاین این تغییر و تحول را «عادی» و ناشی از سنگینی کار و مسئولیت آقاتهرانی در مجلس تلقی کرد و توضیح داد: دبیرکلی بیشتر کار اجرایی است و آقای آقاتهرانی این روزها بیشتر در ریاست شورای مرکزی جبهه کارشان را دنبال میکنند چراکه در احزاب این روال عادی است افرادی که فرصت کمتری دارند یا نقش ایدئولوگ یا فصلالخطابی را در یک تشکل ایفا میکنند به ریاست شورای مرکزی میروند و کار اجرایی دبیرکلی را به جوانترها میسپارند.
او عنوان کرد که طرح بحثهایی درباره طیفبندی در جبهه پایداری بین محصولی و آقاتهرانی بیشتر برای سرگرم کردن سیاسیون است و واقعیت خارجی در درون این تشکل ندارد.
دیدگاه و مواضع آقاتهرانی و محصولی یکسان است
ترقی همچنین درباره نوع ارتباط فردی آقاتهرانی و محصولی گفت: آقای محصولی و آقای آقاتهرانی عموماً در جلسات مهم با یکدیگر شرکت میکردند و آقای محصولی هم آقای آقاتهرانی را در جایگاه ایدئولوگ قبول دارند. گاهی حتی بیشتر آقای محصولی در جلسات بودند، اما از نظر موضعگیریها و دیدگاهها تفاوتی بین این 2 چهره دیده نمیشد.
او ادامه داد: شاید نوع روش آقای آقاتهرانی اخلاقیتر است و آقای محصولی تا حدودی شفافتر و اجراییتر و عملیاتیتر برخورد میکند، اما تفاوتی در مواضع ندارند.
مؤتلفه هم در جلسات شورای ائتلاف و هم جامعه روحانیت نماینده دارد
عضو شورای مرکزی مؤتلفه اسلامی در پاسخ به سوالی درباره حضور نماینده این تشکل در جلسات جامعه روحانیت مبارز و شورای ائتلاف نیز گفت: مؤتلفه در جلسات جامعه روحانیت و شورای ائتلاف نماینده و در هر 2 تداوم حضور دارد.
او اضافه کرد: جبهه پایداری نمایندهای به جلسات جامعه روحانیت و شورای ائتلاف نفرستاده است و امیدواریم نزدیک به انتهای کار حضور جدیتری داشته باشند.
وحدت جامعه روحانیت مبارز با شورای ائتلاف؛ خیلی دور، خیلی نزدیک
او همچنین درباره موضوع موازیکاری بین جامعه روحانیت مبارز و شورای ائتلاف گفت: البته الان فعالیت موازی دارند، اما باید به مرور در آینده به تفاهم و وحدت جامع برسند.
ترقی در واکنش به این موضوع که «غلامرضا مصباحیمقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز پیش از این، از شیوه بستن لیست ائتلاف برای انتخابات مجلس یازدهم انتقاداتی داشته است و بر این مبنا جامعه تصمیم ندارد این بار کار وحدت انتخاباتی را به دست شورای ائتلاف بسپارد»، گفت: ما دلخوریای از جانب جامعه روحانیت ندیده و نشنیدهایم، اما به هر حال ممکن است هر کسی انتقاداتی داشته باشد. این مساله تنها مختص جامعه روحانیت نبوده و نیست، کار انتخاباتی این مسائل را هم دارد.
وی درباره علت ورود جامعه روحانیت مبارز به کار انتخاباتی بعد از انتخابات اسفند 98 نیز گفت: مساله این است که جامعه روحانیت تا قبل از این، از اساس آمادگی ورود به کار انتخاباتی برای ایجاد وحدت به شکل و شمایل امروز را نداشت؛ نه ساختار و نه اصلاح را سازماندهی نکرده بود و در واقع نظام سیاسی شکلگرفتهای نداشت. همه این کارها در چند ماه اخیر انجام شده و طبیعتاً حالا میتواند با این اقدامات نقش میزبانی را ایفا کند.
برای کاندیداتوری بادامچیان جمعبندیای در مؤتلفه صورت نگرفته است
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی درباره اخبار غیررسمی مبنی بر کاندیداتوری دبیرکل این حزب در انتخابات ریاستجمهوری 1400 گفت: آقای بادامچیان این احتمال را مطرح کردند ولی به قطعیت ذکر نشده است. هنوز درباره این مباحث در داخل مؤتلفه جمعبندی نشده و درباره چهرهای در داخل حزب در این رابطه به نتیجه نرسیدهایم.
او خاطرنشان کرد: اصل بحث این است که دیدگاههای حزب ممکن است در ارتباط با دولت حزبی مورد توافق یکی از نامزدها قرار گیرد و حزب سعی خواهد کرد بر این موضوع پافشاری کند و طبیعتاً در صورت این توافق، از طرف مؤتلفه این چهره در جلسات ائتلاف مطرح و پیگیری میشود. مساله مستقل بودن برای مؤتلفه به این معناست که از نامزدی شخصی که دیدگاههای نزدیکی با مؤتلفه دارد دفاع و پشتیبانی میکند.
دیدگاه تان را بنویسید