ابوالفضل فاتح نوشت: خشونت یا خدایی ناکرده پزشکستیزی، فرهنگ نادرستی است که متاسفانه به دلایل رقابتهای صنفی یا عدم شناخت دامن زده شده است و باید اصلاح شود. نمیتوان علل همه مهاجرتها را به این مساله فروکاست، اما همین فرهنگ نادرست، مسبب بخشی از موج مهاجرت پزشکان است که هم خروج سرمایه انسانی و علمی و هم تنزل سرمایه ژنتیکی کشور است.
ابوالفضل فاتح نوشت: سالهاست میگوییم رسانه، مولفه قدرت ملی است. نمیتوان برد رسانه را از برد موشک بیشتر دانست، ولی از بالندگی رسانهها یا سپردن سکان مدیریتهای کلان رسانهای به مدیران توانمند اکراه داشت. نمیتوان رسانه را پیشران توسعه، و چشم بیدار جامعه دانست، اما آن را تا سرحد بنگاه تجاری یا بنگاه ساختوساز تیترهای سفارشی یا بوقهای ممتد تبلیغاتی این و آن تنزل داد و برای نیل به این مقصود آن را به کارچاقکنها و زبلخانهای کسب مناصب سپرد.
ابوالفضل فاتح نوشت: چنان که روشن است، تا عصر شنبه ۲ نوامبر ۲۰۲۴، وضعیت انتخابات امریکا، بسته به خوانش اطلاعات موجود، میتواند نتایج مختلفی را دیکته کند.
ابوالفضل فاتح نوشت: یکی از مهمترین تغییرات در ۵۳ سال اخیر آن است که به جای ایران که از فقدان عمق راهبردی و عدم توازن در بخشهایی از سیاست خارجی و نداشتن روابط حسنه با بسیاری از کشورها و قدرتها رنج میبرد، امارات اقدام به گسترش روابط سیاسی و اقتصادی خود با همه جهان و در بالاترین سطوح کرده، «هاب اقتصادی» منطقه شده است.
ابوالفضل فاتح نوشت: نباید، از نابودگران غزه، خدایگانی بسازیم که گویی «کل یوم هو فی شان» هستند. اشغالگران آنقدر که از هراسافکنی و تزلزل در ارادهها سود میبرند، چه بسا از اقدامات خود طرفی نمیبندند. آنها از انسجام ملتها، عقب نشسته و از شکافها پیش میآیند؛ این نقطه فصل جریانات ملی و ضد ملی است.
ابوالفضل فاتح نوشت: اربعین مشارکتی همگانی است و کسی را نمیتوان از آن منع کرد و البته این توجه درستی است که اربعین، محل رقابت و جنگ احزاب نیست و لذا هیچ حزب و گروه و جناحی نمیتواند آن را به نام خود مصادره کند و هیچ حزب و جناحی نیز نمیتواند روح بلند اربعین را تخطئه کند.
روزنامه اعتماد نوشت: مجلس مراقب باشد، دستهایی به عقب نگاه داشتن کشور کمر بستهاند. ملت حق دارد در انگیزه و انگیخته کسانی که ایران را از سرمایههایش محروم میکنند، تردید کند.
ابوالفضل فاتح نوشت: فضای پس از ترور ترامپ تفاوت چندانی با پیش از ترور او در جلب نظر مخالفان ترامپ نداشته و اگر فضا فرهنگی - هویتی بماند و روندهای اقتصادی امریکا رو به بهبود باشد، چه بسا تب فعلی ترامپ فرو افتد و شانس خانم هریس از آنچه هست، بالاتر رود.
روزنامه اعتماد نوشت: بهرغم مصونیتها و دوپینگها، تنها حدود دوازده و نیم میلیون رای را به خود اختصاص دادند. این جناح در انتخابات قبل حدود ۲۲ و نیم میلیون رای را برای کاندیداهای خود اعلام کرده بودند. این ریزش تاریخی پایگاه اجتماعی اصولگرایان، پیامدهای مهمی در پی خواهد داشت.
ابوالفضل فاتح نوشت: دیوار اعتماد اغلب مردم از ایشان فرو ریخته است و باز سازی آن آسان نیست.ای کاش متعهد شوند، عدالت و انصاف و عزت وشرف ایران را به جای قدرت و جناح مسلط گردانند.
ابوالفضل فاتح نوشت: مقاومت و موجودیت، دو روی یک سکهاند؛ هیچ موجودیتی بدون مقاومت باقی نخواهد ماند. آنها که مقاومت مردم فلسطین را به سخره میگرفتند، حالا باید قانع شده باشند که تا پیش از شکلگیری واقعی مقاومتها، فلسطین و نه تنها فلسطین که کل منطقه، فقط در حال عقبنشینی و از دست دادن و التماس بود و از آن روزی که اندیشه مقاومت شکل گرفت، فلسطین و منطقه هر روز به موجودیت خود نزدیکتر شد. ثمره هیچ مقاومتی فقط برای امروز نیست. مقاومت، بذر جنبشها و موجودیتهای آینده است.
ابوالفضل فاتح نوشت: حفظ هوشیاری در برابر خدعه جدید اسرائیل یک ضرورت است و در این حال اقدامات پیشگیرانه و کاستن از آسیبپذیریها باتوجه به سیاست شناختهشده ترور اسرائیل، بیش از پیش انتظار میرود.
روزنامه اعتماد نوشت: درباره ماجرای غمانگیز درمانگاه قم و دو سوی حادثه فراوان گفته شد. اما، از دیدگاه نگارنده، نکته مغفول، بُعد سوم ماجرا، یعنی رفتارمردمان حاضر و ناظر در درمانگاه است، که متاسفانه کمتر مورد توجه تحلیلگران قرار گرفته یا اصلا دیده نشد.
روزنامه اعتماد نوشت: آیا حاکمیت، تضعیف قدرت ملی و انصراف هشداردهنده مردم به ویژه نسل جدید از انتخابات را نقطه عطف اصلاح نهادهای انتصابی، بازگشت نهادهای انتخابی به اراده مردم و فرصت انتخابات ریاستجمهوری آتی را جبران مافات قرار خواهد داد؟
روزنامه اعتماد نوشت: آنچه اخیرا در صحنه انتخابات کشور از جریان ردصلاحیتها در خبرگان و مجلس مشهود است، خطری فراتر از صحنهآرایی و «تاکسیدرمی» انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ را گواهی میدهد و میتوان از آن به «تاکسیدرمی مثلهانه» تعبیر کرد.
روزنامه اعتماد نوشت: در شرایط فعلی برخورد مستقیم ایران و امریکا هرچه باشد، رخدادی با احتمال بیشتر نتایج مخرب است، اما گفتوگوی مستقیم و فوری برای کنترل سطح تنش، یک رویکرد با احتمال بیشتر منافع بلندمدت و به زبان دیپلماتها برد - برد است.
ابوالفضل فاتح نوشت: فشار بر جنبش دانشجویی، ویژگی راستهای افراطی و افولگرایان و استبدادطلبانی است که میخواهند بر چشمان بیدار دانشگاه خاک پاشیده و در سکوت تریبونهای عدالتطلب و آزادیخواه و معنویتگرا، دامنه اقتدارطلبی یا تباهی و فساد خود را گسترش دهند. بعضی بر این ارادهاند که اگر بتوانند از دانشگاه، «کاردستی» بازیچه قدرتها یا «اتوبوسهای خالی» بسازند که بروند و بیایند و خاصیتی نداشته باشند.
طی هفت دهه، فلسطین به تدریج به سمبلی برای صفبندیهای جهانی و سنجش وجدان بشری تبدیل شده است. حمایت از فلسطین نه تنها یک ارزش هویتی برای آزادیخواهان و عدالتخواهان و برابریطلبان و حامیان حقوق بشر به ویژه جوانان در جهان است، یک مولفه تفکیک با طرفداران راستهای افراطی، نژادپرستان و حاکمیتهای غربی حامی اسرائیل است.